Dylan Haegens was ook bang

2 years ago

  • Jongeren met psychische problemen helpen. Dat wil Dylan Haegens, de YouTube-ster uit Venray die momenteel furore maakt met zijn eigen speelfilm. Samen met zijn vriendin Marit Brugman startte hij de stichting Durf te Vragen. “Ik heb zelf last gehad van angsten en paniekaanvallen”, vertelt Dylan, die lange tijd niet durfde te praten over zijn psychische problemen. “We moeten depressie, angsten en eetstoornissen uit de taboesfeer halen. Want daar zit het nog steeds in. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. We hebben ondertussen heel veel volgers op ons YouTube-kanaal, daarom voelden we ook een verantwoordelijkheid. Dat is de reden voor de stichting Durf te Vragen.”
    Marit Brugman, samen met Dylan in de bioscoopfilm, leed lange tijd aan de eetstoornis anorexia. “Ik wilde het niet toegeven. Je denkt, anorexia, ik? Na vier jaar werd het zo erg, dat ik moet worden opgenomen in een kliniek. Juist omdat we allebei ervaringsdeskundigen zijn, willen we jongeren helpen. Via onze stichting laten we je wel zien dat je niet alleen bent, en dat je erover kunt praten.”
    Uit onderzoek van buro GfK eerder dit jaar bleek dat 20 procent van de jongeren last heeft van psychische problemen. Hogeschool Windesheim luidde de noodklok, nadat uit onderzoek van 3000 studenten was gebleken dat een kwart kampte met burn-out verschijnselen. “Psychische problemen moeten uit de taboesfeer”, zo zeggen Marit en Dylan. “Durf te vragen.”

    Category : Dylan Haegens

    #dylan#haegens#ook#bang

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up